Crònica La terrasseta: Taca tocada, taca esguerrada

Bar Berlín, Dimecres, 15/06/2022

Tot i que era entre setmana, ens vam reunir més de 15 sòcies per tornar a escoltar a l’Otilia, la nostra sòcia que regenta la tintoreria Vapor Vapor.

Ep!, el fet de reunir-nos al voltant d’una taula i poder compartir unes tapes i una cervesa també va ajudar, perquè ara qualsevol excusa és bona per tal de trobar-nos i compartir. Aquesta vegada ho vam fer a la terrassa del Berlín i vam gaudir del bon menjar i la bona companyia a més d’aprendre unes quantes coses... Moltes portaven fins i tot llibreta per prendre apunts!!!

L’Otilia té passió pel que fa, i una saviesa professional i personal per la cura de la roba i això és el que ens volia transmetre, la roba si es cuida, pot durar molts anys i la majoria de vegades val més comprar una peça bona que no comprar peces de temporada a botigues de grans cadenes que al cap de pocs mesos es veuen velles per la mala qualitat. No és el mateix un tergal, un cotó, una seda, un fil... la sensació d’anar vestit amb productes naturals és molt gustosa i no és tan car, es tracta de cuidar la roba que tens encara que sigui poca, però saber-la cuidar perquè duri molt.

La qualitat no té marca, saber no té límit. La teva pell és part de la natura, la vestimenta també.

Tips per assolir un bon resultat i conservar la peça de roba en bones condicions:

  • Frenar l’irresistible instint de treure la taca in situ. No fregar ni afegir productes que poden agreujar la taca
  • Consultar amb un bon professional (i la sort que tenim és que l’Otilia és superpropera i està disposada a regalar-nos els seus coneixements!)
  • Com mantenir la roba blanca: Els blancs, per antics que siguin, volen remull, productes específics per roba blanca, oxigen actiu i sobretot fugir de tots els productes que contenen clors que acostumen a engroguir els blancs.
  • Com mantenir els negres: Com mantenir els negres intensos fins al final de la seva vida útil. No més de 30º graus, rentar del revés, centrifugats curts. Accions mecàniques suaus. Estendre a l’ombra. Retenyir professionalment si la peça s’ho val.
  • Les taques de sang: ahhh, aquesta era la pregunta del milió!! Doncs posar en remull en aigua tèbia (no més de 30° graus) i com més aviat millor. Si es fa de seguida la sang marxa, però si la taca és de la menstruació que normalment porta més ferro que si és d’una ferida, ens pot portar més maldecaps. Res de posar Fairy (aquest tipus de sabó va be per les taques greixoses), millor un sabó neutre o específic per taques de sang

I com que l’Otilia és tan generosa, ella continuarà afegint tips de neteja i cura de la roba. Si teniu algun dubte o pregunta contreta que vulgueu fer a l’Otilia, no dubteu en dir-ho que ella les anirà responent.

Acció relacionada: